Dienos šviesos (DRL) automobilyje

20 06 2012

Atsiradus galimybei ir Lietuvoje legaliai susimontuoti ir naudotis dienos lempas automobilyje nepraleisiu šanso ir aš, tad mano renault greitu metu pradės šviesti kitaip.

Plačiau apie pačius dienos žibintus galima pasidomėti čia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp
http://www.theaa.com/motoring_advice/safety/daytime-running-lights.html

Dienos šviesų pagrindiniai privalumai yra du: taupoma elektros energija ir nebereikia sukti galvos dėl šviesų įjungimo užkūrus automobilį, nes dienos žibintai įsijungia automatiškai užkūrus automobili.

Taip pat vienas iš galimų pliusu yra ilgesnis LED žibintų tarnavimo laikas, tačiau šia tema nediskutuosiu, mat kiniški žibintai yra kiniški.

Daugiau informacijos apie dienos žibintų teikiama naudą galite rasti čia: http://www.tercija.lt/tercijos-naujienos-1.html.

Susidėjus lempas reikia dar karta sertifikuoti bendra apšvietimo sistemą. Deje, bet be to,dienos šviesos yra nelegalios ir to pasekoje bus neįmanoma pereiti technines apžiuros, o ir policininkai gali ant jūsų pykti.

Dienos žibintai privalo atitikti tam tikrus reikalavimus, norint kad policija sustabdžiusi nepytku, o TA pereitumėte be problemų. Pirmoje vietoje DRL žibintai privalo atitikti europos sertifikatą, ty turėti E žymėjima, bei butu sukurti naudojimui kaip dienos žibintai, ty būti pažymietiems RL ženklu. Sekantis dalykas tai tam tikri techniniai montavimo įpatumai:

  • Įsijungtu iškarto užvedus variklį;
  • Būtu galimybė atjungti automatini isijungimą;
  • Užgestu išjungus variklį;
  • Užgestu ijungus artimasias ar bet kurias kitas šviesas (šie LEDai, todėl, kad šviečia tiesiai į priešais esančią mašina, o ne į apačia, kaip artimos šviesos, privalo būti išjungtos tamsiu paros metu ar esant prastam matomumui, kuomet būtina įjungti artimasias ar tolimąsias šviesas).
  • Abi lempos turi būti sumontuotos mažiausiai 25 ir daugiausiai 150 centimetrų atstumu nuo žemės paviršiaus. Abi lempos viena nuo kitos turi būti nutolusios mažiausiai per 60 centimetrų. Nuo automobilio kraštų lempos gali būti nutolusios daugiausia per 40 centimetrų.

Truputėli daugiau informacijos apie montavima galima rasti TAC pateiktame apšvietimo dokumente
2,19 skyriuje: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=371092&p_query=&p_tr2=. Taip pat UAB “Tercija” pateiktame aprašyme: http://www.failai.lt/n0jd976z020m/DRL_Montavimo_instrukcija.pdf.htm


Veiksmai

Information

Atsakymų: 1

23 03 2016
laima

Turiu netinkama kompiuteri ar kas nors galetu atkoduoti renault rakteli jei atsiusciau kodus?

Parašykite komentarą